ISKUSTVA PACIJENATA

Nisam nikada ni u snu mislila da će mi ovaj citat doslovno život pisati i da ću se morati boriti za taj isti "jedan korak".
U drugom mjesecu ove godine na preporuku liječnika gdje sam bila na liječenju zbog infarkta leđne moždine i paraplegije otišla sam u Bizovačke toplice s nadom da ću uspjeti podignuti se iz kolica.

S velikim trudom i vrhunskom opremom i radom iz dana u dan dan sam sve više pomicala vlastite granice .Korištenje robota uz pratnju i nadzor fizioterapeuta postizala sam sve ono što nisam mogla dok nisam počela s tim programima. Osoblje i liječnici koje sam upoznala kroz svoju borbu i tijek oporavka pohvaljujem .

Moram istaknuti ne samo stručnjake i fizioterapeute nego i dvoje velikih i mladih ljudi koji su mi pružili nesebičnu snagu te kroz profesionalni pristup omogućili i meni samoj da spoznam da su moje mogućnosti puno veće i da bez obzira na dijagnozu koja mi je i teška i ozbiljna postoji nada u bolje i hrabrost za nove pobjede.

Anja i Tomislave hvala Vam! Surađujemo i dalje, nema predaje. Prilikom mojih početaka u Bizovcu krenulo je rapidno dobro i bila sam zaista impresionirana procesom mojeg liječenja , a došla sam u kolicima i sada nakon svega sam na štakama i u tih 3 tjedna odlazaka i rada tamo postigla sam toliko da sam spoznala da je to zapravo daleko od mojeg maximuma.

Sticajem okolnosti svi smo bili primorani stati s radom zbog pandemije virusa i bila sam u nemogućnosti ići na program robota i na ostale vježbe u trajanju oko tri mjeseca. Nisam se ni tada predavala i kod kuće sam se pripremala da nastavim svoj put prema svojih "tisuću koraka".

Nakon stanke zbog virusa vratila sam se mentalno jača i spremnija i narednih pet tjedana sam odlazila na program robota i uz pratnju i podršku sam sada puno stabilnija i sve više vjerujem u sebe , da nema nikada predaje koliko god da je teška priča i borba uz pravi tim , uz prave upute i rehabilitacije kompleksa kao što su Bizovačke toplice postižu se veliki ciljevi samo trebate vjerovati u sebe i doći ćete do "tisuću i jednog koraka".

Hvala svima.
Slavica Dumančić
vrh stranice