Termalna voda

Termalna voda je prirodna voda koja potječe iz izvora s visokom temperaturom, obično iz geotermalnih područja. Ona je obogaćena mineralima i elementima koji joj daju terapijska svojstva.
Kupanje ili korištenje termalne vode može pružiti opuštanje, olakšanje bolova i poboljšanje cirkulacije tijela.


Zaronite u blagodati Bizovačke termalne vode i osjetite iscjeljujuću snagu prirode!


Naša termalna voda se smatra korisnom zbog raznih blagodati koje pruža tijelu. Neke od njih su:

1. Opuštanje mišića

Topla termalna voda može opustiti napete mišiće i smanjiti bol. Visoka temperatura vode potiče cirkulaciju i povećava protok kisika u mišiće, što može olakšati bolove uzrokovane napetošću ili upalom.

2. Smanjenje stresa

Uživanje u našoj termalnoj vodi ima opuštajući učinak na tijelo i um. Topla voda može pomoći u smanjenju razine stresa, poboljšanju raspoloženja i poticanju osjećaja opuštenosti.

3. Poboljšanje cirkulacije

Kada uronite u našu termalnu vodu, topla voda potiče perifernu cirkulaciju. To znači da se krvne žile proširuju, što poboljšava protok krvi i dostavu kisika i hranjivih tvari u tkiva.

4. Olakšanje bolova u zglobovima i mišićima

Topla termalna voda može pružiti olakšanje od bolova u zglobovima, artritisa i upalnih stanja. Toplina pomaže smanjenju upale i potiče opuštanje mišića, što može ublažiti bolove u zglobovima.

5. Detoksikacija

Kupanje u termalnoj vodi može potaknuti znojenje i pomoći tijelu da se riješi toksina i otpadnih tvari. Topla voda također pomaže otvaranju pora kože, što može olakšati eliminaciju toksina.

6. Poboljšanje kože

Minerali prisutni u termalnoj vodi, poput sumpora i selena, mogu imati povoljan učinak na kožu. Oni mogu pomoći u smirivanju iritacija, ublažavanju suhoće kože i poticanju obnavljanja stanica kože.

7. Poboljšanje disanja

Para iz Bizovačke termalne vode može pomoći kod disajnih problema poput astme ili bronhitisa. Inhaliranje pare može otvoriti dišne puteve, olakšati disanje i poboljšati prohodnost nosa.

8. Brži postoperativni oporavak

Integracija termalne vode u postoperativni oporavak može pružiti dodatne koristi, uključujući brži oporavak, smanjenje otekline i bolova te poboljšanje raspona pokreta. Toplina i minerali prisutni u termalnoj vodi potiču cirkulaciju, opuštaju mišiće i ubrzavaju proces zacjeljivanja, pružajući pacijentima ugodnu i terapeutsku okolinu za oporavak.

Važno je napomenuti da se pojedinačni rezultati mogu razlikovati, a blagodati termalne vode ovise o mnogim faktorima poput temperature, mineralnog sastava i individualnih potreba tijela.
Ako imate zdravstvene probleme ili ste u nedoumici, uvijek je najbolje konzultirati se s našim liječnicima prije nego što koristite termalnu vodu u terapijske svrhe.
  

Slana, bezbojna tekućina promijenila budućnost jednog gotovo nepoznatog sela slavonske ravnice.
Ono je postalo izvorište davno nestalog Panonskog mora, na koje su pristizali ljudi iz okolnih sela i gradova tražeći ozdravljenje.
Ova izuzetna voda ima skoro tri puta više soli nego morska, a uz to ima željeza, joda i drugih minerala.

Termomineralna voda u Bizovačkim toplicama je


• balneološki hipertermalna
• mineralna
• fluorna
• jodna
• natrij-hidrokarbonatna
• kloridna voda

Mineralizacija je 3880 mg/l.

Balneološka analiza i mišljenje

Sve dosadašnje analize Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu su potvrdile da je ova termomineralna voda jedinstvena u svijetu i najtoplija jodna hipertermalna voda slanjača u Europi.

Slane jodne vode se od davnina koriste za liječenje kao tople i vruće kupke.

Povoljan sastav, toplina i bogata mineralizacija ove vode osobito su korisne za liječenje bolesti i ozljeda lokomotornog sustava.

Temperatura vode je 84°C, a primjenjuje se rashlađena te djeluje smirujuće na bol i grčeve mišića.

 

vrh stranice