ROBOTIKA GORNJIH EKSTREMITETA

Rezervirajte svoj termin za BESPLATNI PRVI PREGLED i probnu terapiju na robotu 

Kao jedini centar robotske neurorehabilitacije u istočnoj Hrvatskoj, koristeći vrhunski uređaj  provodimo robotsku neurorehabilitaciju gornjih ekstremiteta kroz personalizirane programe rehabilitacije.

Robotska rehabilitacija ruke (gornji ekstremiteti) nudi terapiju za osobe koje se oporavljaju od moždanog udara, ozljeda mozga i leđne moždine te neuroloških bolesti i stanja koje za posljedicu narušavaju funkciju ruke.

Narušena funkcija ruke podrazumijeva nemogućnost podizanja ruke u ramenu, savijanja i ispružanja ruke u laktu te otvaranja i zatvaranja šake te hvatanje i držanje predmeta u šaci.

Sustav robotske rehabilitacije ruke se sastoji od robotske ruke i senzora spojenih putem programa na monitor gdje osoba koja vježba u isto vrijeme vidi i prati što vježba i u kojem opsegu i vremenu.

Robotski sustav služi kao pomoć za vježbanje i uvježbavanje mišićne snage, opsega pokreta i koordinacije cijele ruke time uključujući rame, lakat, ručni zglob te šaku i pokrete šake poput finog i grubog hvata..

Vježbanje na robotu prilagođava se svakom pacijentu, napredak se redovno mjeri i radi se evaluacija rezultata.

vrh stranice