AkupunkturaŠto je akupunktura?

Akupunktura je bezbolna i jednostavna metoda liječenja u kojoj se koriste tanke, čvrste metalne iglice kojima se prodire do akupunkturnih točaka s ciljem smanjenja boli te poboljšanja pokretljivosti.
Akupunkturne točke mjesta su za stimulaciju živaca, mišića I vezivnog tkiva te se njihovom stimulacijom proizvodi endorfin koji ublažava bol te popravlja raspoloženje.

Za što se koristi akupunktura?

Bol u leđima: akupunktura se često primjenjuje za ublažavanje bolova u donjem dijelu leđa, vratu I srednjem dijelu leđa.

Istraživanja su sugerirala da akupunktura može pomoći u smanjenju kroničnih bolova u leđima.

Migrene I glavobolje: akupunktura se pokazala učinkovitiom u smanjenju učestalosti I intenziteta migrena I napetih glavobolja

Artritis: Osobe koje boluju od reumatoidnog artritisa ili osteoartritisa često traže olakšanje od bolova pomoću akupunkture. Ova tehnika može pomoći u smanjenju upale i poboljšanju pokretljivosti zglobova.

Fibromialgija: Akupunktura se koristi kao jedan od pristupačnih načina upravljanja bolovima kod osoba koje boluju od fibromialgije.

Bolovi u mišićima i zglobovima: Različite vrste bolova u mišićima i zglobovima, uključujući sportske ozljede ili bolove uzrokovane napetostima, mogu se tretirati akupunkturom.

Neuropatska bol: Osobe s neuropatskom boli, kao što su dijabetička neuropatija ili postherpetička neuralgija, mogu pronaći olakšanje putem akupunkture.

Menstrualne bolove: Akupunktura se koristi za smanjenje bolova tijekom menstruacije i smanjenje simptoma povezanih s predmenstrualnim sindromom (PMS).

Bol povezana sa stresom i anksioznošću: Akupunktura se često koristi kao dio integrativnog pristupa za smanjenje bolova povezanih sa stresom, anksioznošću i napetostima.

Kako izgleda tretman akupunkture?

Igle se brzim pokretima postavljaju na dubinu od pola do pet centimetara te nakon ubadanja iglice ostaju na mjestu 20 do 30 minuta.
Preporučuje se 10 tretmana dok je 5 tretmana minimalan broj za početak terapije akupunkturom.


Akupunkturu u Lječilištu provodi dr.med.spec fizikalne medicine i rehabilitacije Radmila Khaznadar.


Cijena po tretmanu: 35,00 eur

 
vrh stranice